Opprett ny kontogruppe [sky]

Endret Mon, 11 Sep 2023 ved 01:32 PM

Gå til sidemenyen, og trykk på Accounts - eller gå til https://reconcile.zdata.no/accounts.

Velg selskapet du vil opprette en kontogruppe for i nedtrekksmenyen. Du vil da få en oversikt over alle hovedbokskontoene som Control har hentet fra regnskapssystemet.

Huk av for kontoen(e) du vil legge i kontogruppen, og trykk Activate Selected.

Steg 1: Kontovalg

Du vil nå bli tatt gjennom en veiviser for å sette opp kontogruppen. I det første steget kan du huke av for eventuelle bankkontoer (dette forutsetter at bankintegrasjon er satt opp), og velge hvilken periode du vil avstemme fra under "Start Date". Hvis du ikke har bestilt bankintegrasjon kan du kontakte [Aritma Support](mailto:support@aritma.com), så hjelper vi deg.

Steg 2: Kontroller saldoer

I steg 2 kan du sette opp inngående balanse i startperioden for regnskap, og ev. bank. Control vil prøve å hente balansene automatisk, men det er mulighet for å korrige eller legge inn egne verdier. Dersom du skal sette opp bankavstemming og har satt startperiode til før bankintegrasjonen ble bestilt, må IB for bank legges inn manuelt. Dette er fordi bankene ikke sender oss data tilbake i tid (før bankintegrasjon).

Steg 3: Åpningsposter

I steg 3 kan du legge inn åpningsposter som er bokført før oppstartsperioden. Dersom det ikke er en differanse etter du har lagt inn inngående balanser og åpningsposter, kan du gå videre til steg 4 hvor du vil få en oppsummering av kontogruppen. Du har også mulighet til å gi gruppen et eget navn.