Hvordan opprette ny bruker i Aritma Pay

Endret Mon, 20 Nov 2023 ved 12:26 PM

1. Klikk på lenken i e-posten

For å opprette en ny bruker må du først ha mottatt en e-post med en påloggingslenke.

2. Opprett et passord

Hvis opprettelsen av et nytt passord var vellykket, blir du omdirigert til denne siden:

3. Klikk på lenken i bildet ovenfor (https://pay.zdata.no/)

4. Bekreft identiteten din

For å kunne godkjenne betalinger må du bekrefte identiteten din med BankID. BankID- verifiseringen er gyldig i 90 dager. Etter 90 dager må du bekrefte identiteten din på nytt igjen med BankID.

Dersom du ikke har BankID, kan du be om “manuell verifisering”.

5. Gå til siden for To-faktor autentisering

Trykk på navnet ditt øverst i høyre hjørne og gå til «Min profil».

Sjekk at informasjonen din er korrekt. Velg deretter «To-faktor autentisering».

Før neste steg anbefaler Aritma at du laster ned en to-faktor-autentisering app. Installer en av følgende på telefonen din før du fortsetter. Du kan finne disse for iOS og Android:

• Microsoft Authenticator
  • Google Authenticator
  • Eller andre

6. Velg «Legg til autentiseringsapp»

7. Velg «Neste»

8. Skann QR-koden

Skjermen din bør se slik ut

Deretter vil du bruke autentiseringsappen du lastet ned (enten Microsoft Authenticator, Google Authenticator eller andre) til å skanne QR-koden som vises på skjermen din. Du bør ikke skanne QR-koden i dette dokumentet, men den tilsvarende QR-koden som vises på din egen skjerm.

Følg instruksjonene I 8.1 hvis du bruker Microsoft Authenticator og 8.2 hvis du bruker Google Authenticator for å skanne QR-koden.

8.1 Microsoft Authenticator

• Åpne Velg + i øvre høyre hjørne.
  • Velg typen konto (Anbefalt: Arbeids- eller skolekonto).
  • Skann QR-koden som vises på skjermen din (se trinn 8).
  • Du vil deretter motta en kode i appen som du bruker for å bekrefte identiteten

8.2 Google Authenticator

• Åpne Velg + i nedre høyre hjørne.
  • Velg «Skann en QR-kode» og skann QR-koden som vises på skjermen din (se trinn 8).
  • Du vil deretter motta en kode i appen som du bruker til å bekrefte

9. Skann QR-koden

Velg «Neste» på siden som vises i trinn 8, og skriv inn koden. Trykk deretter «Bekreft».

Etter at du har bekreftet brukeren din, vil du se gjenopprettingskoder som du kan lagre og bruke hvis du mister enheten din. Aritma vil også hjelpe deg med å gjenopprette enheten din, selv om du har mistet gjenopprettingskodene dine.

10. Gå til pay.zdata.no

Les mer om bruk av Pay Portalen her: https://support.zdata.no/nb-NO/support/solutions/77000209072