Rapporter [sky]

Endret Mon, 11 Sep 2023 ved 01:33 PM

I rapportområdet vises en oversikt over alle rapportene som er opprettet på den valgte klienten. For å gå til rapportområdet, trykk på Reports i sidemenyen, og velg hvilken klient du vil jobbe med.

Du kan åpne en rapport i nettleseren ved å trykke på ruten. Du kan også laste ned eller slette rapporten ved å trykke på de tre prikkene nede til høyre i ruten.

For å opprette en ny rapport uten godkjenning, trykker du bare på "New" knappen under nedtrekksmenyen for klienter.

Utseende

Rapportene er i PDF format, og kommer med et ganske standard utseende. Hovedfunksjonen er å gi en oversikt over saldo per periode, samt. åpne poster.

Hvorfor vises avstemte poster i rapporten?

Dersom du har avstemt poster mot en fremtidig periode, anses teknisk sett ikke postene som avstemt i nåværende periode. De blir derfor synlige i rapporten, men markeres med perioden der de faktisk er avstemt under transaksjonsinfo, med forklarende notis nederst på dokumentsiden.

Eksempel

I bildet over er det hentet ut en rapport for periode 202205. Postene har blitt avstemt mot poster tilhørende periode 202206 og 202207, de anses derfor ikke som avstemt per 202205. Dersom kunden tar ut en rapport for periode 202206 vil postene markert med (6) forsvinne. Det samme gjelder (7)-postene for periode 202207.

Rent praktisk kan poster markert med en fremtidig periode ignoreres, med mindre det ikke er meningen at motposten ligger i en fremtidig periode. Da må det rettes i den manuelle avstemmingen.