Filnavn ved bankintegrasjon - ISO20022

Endret Thu, 22 Feb 2024 ved 12:37 PM

INNHOLD

Ved bankintegrasjon benyttes formatet ISO20022. Navnet på filene som sendes til bankene og returfilene som mottas fra bankene har spesifikke navn, avhengig av hvilken bank det gjelder. Når man gjør oppsett for remittering med bankintegrasjon er det viktig at filnavnfiltrene i Aritma Pay-oppsettet samsvarer med banken sine filnavn. I det påfølgende finner du eksempler på hva som skal legges inn som filnavnfilter for de ulike bankene.

Filer til bank (eksport)

Betalings-/remitteringsfilen som skal sendes til bank skal alltid hete P001.xml. Dette er uavhengig av bank.

Returfiler fra bank (import)

De fleste banker kan levere tre ulike filer i retur; Pain.002 (kvittering), Camt.54 debit (avregning) og Camt.54 credit (innbetaling). Det bør legges til en linje for hver av disse filene i importoppsettet, under "Filer fra bank".

Dersom man godkjenner betalinger på pay.zdata.no bør man også  legge inn filnavnfilter for kvitteringer fra Aritma. Hvis betalinger avvises i pay.zdata.no blir det laget en kvittering som kan leses inn i Visma Business og oppdatere status på betalingene til "Avvist". Legg isåfall inn følgende filnavnfilter:

*p002*.xml

Bildet under illustrerer et eksempel på hvordan oppsettet kan se ut (her er filnavnene på returfiler tilpasset DNB).

Danske Bank

???X*. (Kvittering)
???D*. (Avregning)
???I*. (Innbetaling - stor i)
Aritma kvittering: *p002*.xml

Merk:
??? = Legg inn SenderID fra Danske Bank her. Denne er kundespesifikk og alltid 3 siffer. Kontakt gjerne Aritma ved spørsmål.

DNB

P.00123456789.001.P002.*.DAT (Kvittering)
P.00123456789.001.C54D.*.DAT (Avregning)
P.00123456789.001.C54C.*.DAT (Innbetaling)
Aritma kvittering: *p002*.xml

Merk:
001= eksempel på divisjonsnummer i DNB. Dette må byttes ut med kundens eget divisjonsnummer. Kontakt gjerne Aritma ved spørsmål.
123456789 = eksempel på organisasjonsnummer. Dette må byttes ut med kunden sitt eget organisasjonsnummer.

Eika

ERPZDATA_PAIN002*.xml.pgp (Kvittering)
ERPZDATA_CAMT054D*.xml.pgp (Avregning)

ERPZDATA_CAMT054K*.xml.pgp (Innbetaling)
Aritma kvittering: *p002*.xml

Evry

P.00123456789.000.P002.*.DAT (Kvittering)
P.00123456789.000.C54D.*.DAT (Avregning)

P.00123456789.000.C54C.*.DAT (Innbetaling)
Aritma kvittering: *p002*.xml

Merk:
123456789 = eksempel på organisasjonsnummer. Dette må byttes ut med kunden sitt eget organisasjonsnummer.

Nordea

NDCAPXMLO*.xml(Kvittering)

NDCAPXMLD54O*.xml (Avregning)

SFTPMessageFromNordeaCAMT054*. (Innbetaling)
Aritma kvittering: *p002*.xml

SEB

pain002ban_*. (Kvittering)

pain002con_*. (Kvittering)

camt054_*. (Avregning og innbetaling)
Aritma kvittering: *p002*.xml

Merk:

Avregning og innbetaling kommer i samme fil, dersom man kun vil importere en av delene må man ha filter for systemtype satt opp i formatet. Dette gjøres ved å gå til "Rediger import". Velg Meldingstype Camt.054.001 og Importer "Inpayment" for innbetalinger og Importer "Settlement" for avregning.

Bank Connect - BankData

Pain.002.*.xml (Kvittering)

Camt.054.*.xml (Avregning og innbetaling)

Aritma kvittering: *p002*.xml

Merk:

Avregning og innbetaling kommer i samme fil, dersom man kun vil importere en av delene må man ha filter for systemtype satt opp i formatet. Dette gjøres ved å gå til "Rediger import". Velg Meldingstype "Camt.054.001" og på Importer enten "Inpayment" (for innbetalinger) eller "Settlement" (for avregning).

Bank Connect - SDC

Pain.002.*.xml (Kvittering)

Camt.053.*.xml (Avregning) - Må ha filter for systemtype "Settlement"
Aritma kvittering: *p002*.xml

Merk:

SDC har foreløpig ikke støtte for Camt.54 debit og kredit (avregning og innbetaling). For å likevel få lest inn avregning kan man bruke kontoinformasjonsfilen Camt053. For å få dette til må man ha filter på systemtype satt opp i formatet. Dette gjøres ved å gå til "Rediger import". Velg Meldingstype "Camt.053.001" og Importer "Settlement".

Dersom man i tillegg bruker avstemmingsprogrammet Aritma Control med manuell filimport vil filstien i Control se slik ut: Camt.053.*.xml.b~1

Bank Connect - BEC

Pain.002.*.xml (Kvittering)

Merk:

BEC har foreløpig ikke støtte for Camt.54 debit og kredit (avregning og innbetaling).

Handelsbanken Sverige

GEUT_CAMTKRED_*.5551234567.XML (Innbetaling)

GEUT_CAMTDEB_*.5551234567.XML (Avregning)

Merk:
5551234567 = eksempel på organisasjonsnummer. Dette må byttes ut med kunden sitt eget organisasjonsnummer.

Handelsbanken Sverige sender ikke kvittering pr februar 2024.