AC01 - Formatet på det angitte kontonummeret er ikke korrekt

Endret Fri, 13 Oct 2023 ved 03:25 PM

AC feilmelding - Vanlig når det oppstår feil knyttet til debitor- og kreditorkontoer

Årsaker:

• Mottaker har oppgitt ugyldig IBAN
  • Avsender har brukt feil IBAN-data fra sin kundedatabase
  • Avsender opplevde tekniske problemer under behandlingen av SCT-instruksjonen eller under konverteringen fra BBAN til IBAN

Løsning:

• Avsender bør kontakte mottakeren for å bekrefte riktigheten av mottakerens IBAN
  • Avsender bør verifisere databasen som brukes for å hente IBAN eller for konvertering fra BBAN til IBAN.