Bankavstemming - åpne poster

Endret Fri, 18 Feb, 2022 ved 9:30 AM

For å starte avstemming høyreklikker du på kontoen du vil avstemme eller trykker på knappen  "Avstem".

Programmet avstemmer da poster automatisk basert på en rekke innebygde avstemmingsregler. Det er også mulig å sette opp egne avstemmingsregler som blir brukt til avstemming. Se Oppsett av avstemmingsregler


Når den automatiske avstemmingen har kjørt får du en oversikt over gjenstående åpne poster som må behandles. Du får opp en T-visning der åpne poster på regnskapssiden viser på venstre side og åpne poster på baksiden viser på høyre side. Marker poster på regnskap- og banksiden ved å klikke på dem. Ønsker du å markere flere poster, hold inne CTRL mens du markerer neste post. Dersom du ønsker å markere mange poster som ligger under hverandre kan du markere den øverste posten og holde inne SHIFT mens du trykker på den nederste posten. 


Programmet beregner løpende de markerte postene. Differansen viser på midten nesert i visningen. Kontroller at differanse mellom valgte poster er null. Trykk så "Avstem" eller CTRL+A. 


Om du forsøker å avstemme beløp som ikke matcher vil programmet foreslå registrering av en korreksjonspost. Dette kan for eksempel være nyttig om det er små forskjeller på hva som er ført i regnskap og hva som er kommet inn på konto i bank.

I eksempelet under er det en differanse på 1 kr:Programmet foreslår at det registreres en korreksjonspost slik at differanse blir null. 

Fyll ut feltene under bilag, og trykk "OK". 


 Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen